Corona update: aangepast op woensdag 27 januari 2021

Beste bezoeker,

Wij willen u via deze pagina actueel op de hoogte houden over het Coronavirus en op welke wijze wij omgaan met het Coronavirus binnen onze Stichting.

Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

  • Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en houden nauwgezet de actuele ontwikkelingen in de gaten. Op basis van de informatie die wij tot op heden hebben ontvangen van de RIVM, volgden wij al de volgende interne adviezen, namelijk:
  • Wij geven geen handen, een vriendelijke knik volstaat.
  • Er wordt extra aandacht besteed aan de schoonmaak van de groepsruimten.
  • Binnen alle woonlocaties wordt het lichamelijk welzijn van de cliënt nog meer in de gaten gehouden.
  • Alle woonlocaties zijn geïnformeerd omtrent de hoestvoorschriften, het handen wassen en het vermijden van lichamelijk contact.
  • Onze medewerkers dragen mondkapjes en zo nodig specifieke BPM.
  • Wij houden bezoekerslijsten bij op al onze woonlocaties.
  • Uiteraard houden wij 1,5 afstand.
  • Medewerkers die thuis kunnen werken, werken thuis.

Bezoek woonlocaties
Bent u zelf verkouden of heeft u andere luchtwegklachten en heeft u een afspraak die kan worden uitgesteld?  Dan verzoeken wij u om niet op bezoek te komen bij onze cliënten en ons hiervan op de hoogte te stellen.

U kunt op bezoek komen, maar er mag niet meer dan 1 bezoeker per dag in de woonruimte komen van de cliënt. Probeer dit zoveel mogelijk onderling af te stemmen en wij zullen hierin ook de cliënt ondersteunen. Wij vragen van u om een mondmasker te dragen wanneer u ons terrein bezoekt.

Bij binnenkomst op de woonlocatie staan er desinfectiezuilen of tappunten, wij verzoeken u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Dit wordt tevens visueel kenbaar gemaakt bij de ingang ter herinnering hieraan.

Avondklok

Onze medewerkers werken onregelmatig en ook in de avonden, deze medewerkers hebben een werkgeversverklaring. Uiteraard houden wij ons als instelling aan de avondklok, wij vragen dit ook van onze bezoekers die op clienten bezoeken.

Bezoekruimte

Stichting de Beuk biedt bezoek de mogelijkheid om in een speciale ruimte ontmoetingen te laten plaatsvinden. Dit is bedoeld voor familie, behandelaren en of andere contactpersonen. U of de cliënt kan deze ruimte reserveren via het secretariaat. Heeft u vragen over uw bezoek, of is het onduidelijk? Neem dan vooral contact met ons op en samen kijken we naar een geschikte oplossing.

Vermoedt u een besmetting met het coronavirus?

Heeft u last van koorts, luchtwegklachten en bent u in (contact met een persoon uit) een risicogebied geweest of in contact met een patiënt die besmet is met het coronavirus (COVID-19)? Blijf dan thuis en neem contact op met uw huisarts.

Vragen en zorginhoudelijke informatie?

Zorgkantoor Menzis heeft een speciale pagina gemaakt en een lijst met vragen en antwoorden voor u samengesteld. Deze informatie wordt continu bijgewerkt. Klik op de link voor meer informatie https://www.menziszorgkantoor.nl/coronavirus

Algemene informatie Wilt u meer weten over het virus? Raadpleeg dan de informatie van het RIVM; www.RIVM.nl. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, u mag uiteraard altijd bellen voor meer informatie of advies.

Kijk voor begrijpelijke uitleg op www.corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wij hopen uw begrip en medewerking en alvast bedankt voor de te nemen moeite.

Dank voor deze inzet en blijf gezond!  

Samen wonen in kleine groepen met gezinnen

Alle locaties van Stichting de Beuk hebben als meerwaarde dat een gezin naast de woongroep woont. Dit dient als doel dat de cliënt zich in een veilige haven bevindt waar gezins waarden en normen een belangrijk onderdeel is van het leven. De gezinnen / gediplomeerde zorgverleners wonen in een privé verblijf binnen de woongroep die als rustpunt zich centraliseert.

De gezinnen en de begeleiders/maatschappelijk werkers die namens Stichting de Beuk werken zijn voor bewoners een constante factor. Vaak ontstaat er een hechte band. Deze manier van zorgen en werken geeft rust, zorgt voor veiligheid, waarborgt continuïteit. Het geeft ook duidelijkheid. Bewoners kunnen zich volop ontplooien binnen de veilige setting, echt tot hun recht komen.

Kwaliteit