Welkom op de stagepagina van Stichting de Beuk, waar we toegewijd zijn aan het bieden van waardevolle en praktische leerervaringen in de geestelijke gezondheidszorg en/of gehandicaptenzorg. Onze stages bieden de unieke kans om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen in een ondersteunende, realistische zorgomgeving.

Ons aanbod

Bij Stichting de Beuk kun je terecht voor diverse stageplekken, geschikt voor studenten van zowel ROC’s als Hogescholen. Onze stages omvatten verschillende disciplines, waaronder:

  • Sociaal werker (niveau 4)
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4)
  • Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg (niveau 4)
  • Begeleider maatschappelijke zorg (niveau 3)
  • Sociaal werk (HBO)
  • Social work (HBO)

Onze stagebegeleiding wordt verzorgd door gekwalificeerde en ervaren professionals. Werkbegeleiders begeleiden je bij de praktische vaardigheden op de werkvloer, terwijl praktijkbegeleiders ondersteuning bieden bij je leerproces en de verbinding met je opleidingsinstituut onderhouden.

Criteria en vereisten

Wij verwelkomen studenten die een substantiële bijdrage willen leveren en zich willen verdiepen in de zorg. Houd er rekening mee dat wij geen stages aanbieden voor maatschappelijke stages of stages korter dan 200 uur, vanwege de aard van ons werk en de privacy van onze cliënten.

Waarom stage lopen bij Stichting de Beuk?

Stage lopen bij Stichting de Beuk betekent een unieke kans om praktijkervaring op te doen in een omgeving waar jouw ontwikkeling centraal staat. Je draagt bij aan een belangrijk doel en ontwikkelt tegelijkertijd vaardigheden die essentieel zijn voor je toekomstige carrière. Daarnaast zijn wij bij Stichting de Beuk altijd op zoek naar mensen die een klik hebben met onze doelgroep. Hierdoor kan het voorkomen dat er doorgroeimogelijkheden zijn na je stage.

Wat vragen wij van jou?

Bij Stichting de Beuk zijn we op zoek naar stagiaires die niet alleen professioneel willen groeien, maar ook een positieve bijdrage willen leveren aan ons team en onze cliënten. Van jou verwachten we het volgende:

  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voor de veiligheid van onze cliënten en de integriteit van onze dienstverlening is het noodzakelijk dat je een VOG kunt overleggen. Het aanvragen van een VOG brengt kosten met zich mee, die wij uiteraard vergoeden.
  • Flexibiliteit: In de dynamische omgeving van de geestelijke gezondheidszorg zijn de dagen zelden hetzelfde. We zoeken iemand die zich gemakkelijk kan aanpassen aan veranderende situaties en behoeften.
  • Enthousiasme: Jouw passie voor de zorg en de bereidheid om te leren en bij te dragen zijn essentieel. We waarderen stagiaires die initiatief tonen en betrokken zijn bij hun werk.
  • Zelfstandigheid: Hoewel je ondersteuning en begeleiding krijgt, is het belangrijk dat je in staat bent om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor je taken en leerproces.

Als je jezelf herkent in deze eigenschappen en enthousiast bent om bij ons te leren en te groeien, dan horen we graag van je!

Beschikbaarheid en aanmelden

De beschikbaarheid van stageplekken varieert. We raden je aan om vroegtijdig contact op te nemen voor informatie over beschikbare plekken. Stuur je aanvraag of vragen naar info@stichtingdebeuk.nl en we zullen de mogelijkheden samen met jou verkennen.

‘’Jouw stage bij Stichting de Beuk is meer dan een leerervaring; het is een kans om een blijvende impact te maken in de levens van anderen en je eigen pad te vormen in de zorg.’’