Het kan voorkomen dat een individu in bepaalde situaties extra ondersteuning nodig heeft. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat deze ondersteuning in een zorginstelling plaatsvindt. Stichting de Beuk biedt daarom ambulante begeleiding aan, een dienst die vaak tijdelijk is en thuis wordt geleverd. Deze vorm van begeleiding is bedoeld om de zelfstandigheid te vergroten, ondersteuning te bieden bij persoonlijke verzorging en bij te dragen aan de algemene ontwikkeling.

Onze ervaren ambulante begeleiders komen naar de woonsituatie om samen met te werken aan de doelen die zijn opgesteld in het zorgplan. Hun aanpak is echter breder dan alleen het nastreven van deze doelen. Ze hebben oog voor het totale welzijn, waarbij aspecten zoals hygiëne, veiligheid en een zinvolle daginvulling centraal staan.

De begeleiding is op maat en afgestemd op uw unieke behoeften en omstandigheden. Of het nu gaat om assistentie bij dagelijkse taken, steun bij sociale activiteiten of hulp bij het beheren van huishoudelijke zaken, ons team is toegewijd om u de hulp te bieden die u nodig heeft.

Bent u geïnteresseerd in onze ambulante begeleidingsdiensten of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom ik in aanmerking voor ambulante begeleiding?

Stichting de Beuk mag ambulante begeleiding leveren onder zowel de WMO als de WLZ. Concreet betekent dit dat u via uw gemeente of via Menzis thuis zorg van ons kunt ontvangen. Om begeleiding via de WMO te ontvangen kunt u contact opnemen via onderstaande websites waarbij u uw eigen stad selecteert.

Enschede: https://www.wijkteamsenschede.nl/

Hengelo: https://www.wijkrachthengelo.nl/wijkteams

Haaksbergen: https://www.noaberpoort.nl/Wmo