Bij Stichting de Beuk maken we gebruik van Psychomotorische Therapie (PMT) als een essentieel onderdeel van ons zorgaanbod. Wat onze PMT-sessies uniek maakt, is dat ze voornamelijk buiten plaatsvinden, waarbij we de therapeutische kracht van de natuur benutten om het welzijn van onze cliënten te verbeteren. Deze aanpak biedt een frisse en dynamische omgeving voor therapie, waarbij zowel de geest als het lichaam worden aangesproken.

Onze buiten-PMT-sessies zijn ontworpen om cliënten te helpen bij het verkennen en verbeteren van hun emotionele en psychologische gezondheid, terwijl ze ook actief deelnemen aan fysieke activiteiten in een natuurlijke omgeving. Deze sessies richten zich op het versterken van zelfvertrouwen, het verbeteren van stressmanagement, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, en het bevorderen van een algehele gezonde leefstijl. Dit omvat aspecten als voedingsbewustzijn en ondersteuning bij stoppen met roken.

De combinatie van fysieke activiteiten en de rustgevende omgeving van de natuur biedt een unieke manier om te werken aan persoonlijke groei en herstel. Onze deskundige therapeuten begeleiden de sessies met een focus op het individu, waarbij persoonlijke doelen en behoeften centraal staan. Of het nu gaat om wandelen, tuinieren, of andere buitenactiviteiten, elke sessie wordt zorgvuldig ontworpen om maximaal voordeel te bieden.

PMT kan alleen worden aangeboden indien er sprake is van een WLZ-indicatie. Wilt u meer weten over deze vorm van zorg of heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op.